H i n t   Z e s

Omgeving

Geniet van de rust en het groen in het bourgondische Eersel

Eersel is een gemeente die de historie koestert maar ook oog heeft voor de toekomst. Het heeft cultureel erfgoed, sfeervolle dorpsgezichten en prachtige landschappen. Kortom, in de Parel van de Kempen is het goed vertoeven!

Eersel is één van de Acht Zaligheden en is met name bekend vanwege de sfeervolle Markt. Samen met een gedeelte van het Hint is deze uitgeroepen tot beschermd dorpsgezicht, om te waarborgen dat het authentieke karakter behouden blijft. Het dorp ligt in streek De Kempen, zuidoost Brabant, een gebied dat tegenwoordig de ‘achtertuin’ van Eindhoven wordt genoemd. Bourgondisch, rust én groen midden in de moderne Brainport regio.

Naast het prachtige natuurgebied de Cartierheide en de gezellige terrasjes, vind je in Eersel het E3 Strand, waar in de lente en zomer tal van festivals plaatsvinden en je bij mooi weer heerlijk kunt zwemmen. Ook ben je in mum van tijd in Eindhoven met de auto of het openbaar vervoer, óf je steekt de grens over naar België, zelfs met de fiets ben je daar zo. Ontspannen, of juist actief, in de natuur, de stad, culinair of cultureel… deze buitengewone omgeving verveelt nooit.

Voor meer informatie over Eersel en omgeving verwijzen we je graag door naar de website van Visit Eersel. Daar vind je uitgebreide informatie en een actueel overzicht van allerlei leuke activiteiten. Als je hier eenmaal bent, bezoek dan ook eens het fysieke informatiepunt, dit bevindt zich op twee minuten loopafstand. Uiteraard mag je ons ook altijd vragen naar tips, wij staan graag voor je klaar.

Markt

Gezellige en bourgondische markt met terrassen, waar het hele jaar door regelmatig leuke activiteiten plaatsvinden.

Cartierheide

Prachtig natuurgebied met bos, heide en vennen. Eindeloze mogelijkheden aan routes om te wandelen, hiken, fietsen of paardrijden.

Brainport regio

Eindhoven, dé technologieregio. Met ASML en de High Tech campus op steenworp afstand. Ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

E3 Strand

Heerlijk zwemmen en relaxen op het strand en de ligweides. Op warme dagen is ook de Beachbar geopend.

België

Vlakbij de grens. Breng een bezoek aan de Abdij van Postel en geniet van een Belgisch biertje of puntzak friet. Antwerpen is een klein uur rijden.

Hint Zes

Om te genieten in het groen hoef je niet ver weg. Onze tuin biedt voldoende rust en ruimte om lekker te ontspannen.

Meer over de omgeving lezen?

Op de site van Visit Eersel lees je uitgebreid wat je kunt doen in de omgeving.

Of