H i n t   Z e s

Omgeving

Geniet van de rust en het groen in het bourgondische Eersel

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eius modinis tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Eersel is één van de Acht Zaligheden en is met name bekend vanwege de sfeervolle Markt. Samen met een gedeelte van het Hint is deze uitgeroepen tot beschermd dorpsgezicht, om te waarborgen dat het authentieke karakter behouden blijft. Het dorp ligt in streek De Kempen, zuidoost Brabant, een gebied dat tegenwoordig de ‘achtertuin’ van Eindhoven wordt genoemd. Bourgondisch, rust én groen midden in de moderne Brainport regio.

Naast het prachtige natuurgebied de Cartierheide en de gezellige terrasjes, vind je in Eersel het E3 Strand, waar in de lente en zomer tal van festivals plaatsvinden en je bij mooi weer heerlijk kunt zwemmen. Ook ben je in mum van tijd in Eindhoven met de auto of het openbaar vervoer, óf je steekt de grens over naar België, zelfs met de fiets ben je daar zo. Ontspannen, of juist actief, in de natuur, de stad, culinair of cultureel… deze buitengewone omgeving verveelt nooit.

Voor meer informatie over Eersel en omgeving verwijzen we je graag door naar de website van Visit Eersel. Daar vind je uitgebreide informatie en een actueel overzicht van allerlei leuke activiteiten. Als je hier eenmaal bent, bezoek dan ook eens het fysieke informatiepunt, dit bevindt zich op twee minuten loopafstand. Uiteraard mag je ons ook altijd vragen naar tips, wij staan graag voor je klaar.

a

Sfeervolle markt

– Wekelijks markt op vrijdag, in het centrum
– Braderie tijdens de Toeristendagen naar Eersel, drie keer een donderdag

a

Natuurgebied de Cartierheide

– Wandelen

– Fietsen

a

E3 Strand

Heerlijk zwemmen of relaxen op het strand of één van de ligweides. Op de warme dagen is ook de Beachbar geopend.